Laat jouw vloerkleed professioneel reinigen

100% tevredenheidsgarantie

Bereken direct je prijs om je vloerkleed professioneel te reinigen

Vloerkleed professioneel laten reinigen?

Waarom jouw tapijt professioneel laten reinigen?

In veel landen laten mensen elk jaar hun vloerkleed professioneel reinigen. Alleen doen wij dat in Nederland nog niet. Maar daar komt verandering in, veel meer Nederlanders zien het nut van het professioneel schoonmaken van een vloerkleed in.

De voordelen van professioneel reinigen:

  • jouw vloerkleed regelmatig laten reinigen zorgt ervoor dat je kleed langer mee gaat
  • je vloerkleed blijft schoon en hygiënisch
  • je vloerkleed blijft lekker fris ruiken, dus weg met al die nare (huisdier)geurtjes
  • je vloerkleed oogt langer mooi

Benieuwd naar de prijs om je prijs om je vloerkleed professioneel te laten reinigen? Vraag dan hieronder een gratis online offerte aan.

Professioneel reinigen wat houdt dat in?

30 jaar ervaring met tapijt en vloerkleed reiniging
Op de eerste plaats we reinigen al meer dan 30 jaar vloerkleden, we hebben dus al veel kleden en vlekken gezien. Door deze ervaring weten we raad met elk vloerkleed, huisdierongelukje of iets anders.

Professionele reinigingsmiddelen voor elke type vlek

Wist je dat elke vlek een ander reinigingsmiddel nodig kan hebben? Zit de vlek er al een tijd? Is de vlek al diep ingedroogd? Gaat het om een olievlek, kaarsenvet of urine? We gebruiken voor elke type vlek andere reinigingsmiddelen.

De middelen die we gebruiken zijn overigens niet belastend voor mens, dief of milieu. We gebruiken enkel verantwoorde en milieuvriendelijke middelen.

Bij sommige vlekken is het nodig dat het reinigingsmiddel te tijd krijgt om in te trekken, we weken daarom sommige vloerkleden een dag in om tot optimaal resultaat te komen. Bij andere vlekken is genoeg om de vlek een kwartier van te voren te behandelen.

Professionele vloerkleed-apparatuur

Naast professionele middelen reinigen we de vloerkleden met professionele apparatuur om het beste resultaat te realiseren.

Een mattenklopper van 5 meter breed

Weet je misschien hoeveel zand, gruis en stof er in een vloerkleed zit? Bij sommige vloerkleden is dit een grote emmer! Door de jaren heen hoopt zich het zand op in de vezels van het vloerkleed.

Met onze big-ass mattenkloppers kloppen we professioneel het zand, gruis en stof er uit. De duur en de intensiteit van het kloppen bepalen we op basis van het type vloerkleed en de mate van vervuiling.

Een warm inweek-badje voor het vloerkleed

In onze speciale ‘badkuipen’ van 5 meter weken we de vloerkleden een dag in. Dit zorgt ervoor dat we urinegeurtjes goed kunnen verwijderen. Met onze speciale urinegeur verwijderingsbehandeling gaan vloerkleden weer lekker fris ruiken.

Een vloerkleed-wasstraat

Het professioneel reinigen van vloerkleden is te vergelijken met een autowasstraat (van vroeger). We behandelen het vloerkleed eerst met de hand door het goed te reinigen met water en reinigingsmiddel zodat het eerste vuil uit het vloerkleed komt. Door wrijving van de wasborstels wassen we het vuil weg. Na de behandeling gaat het vloerkleed voor de ‘fijne was’ nog een keer door de wasstraat. We hebben dus een soort wasstraat voor vloerkleden.

Heuuule grote vloerkleed-centrifugees 🙂

We zijn trots op onze vloerkleed centrifugees, vloerkleden tot 5 meter breed kunnen wij snel en optimaal drogen. Op basis van het type vloerkleed en de grootte van het tapijt bepalen we de duur van het centrifugeren.

Waarom centrifugeren? Omdat het drogingsproces dan te lang zou duren ÉN omdat het vloerkleed dan aan de randen niet mooi droogt. Er blijven dan waterkringen achter. Na het ophangen van de kleden zal het water afzakken naar de onderste randen. Daar zal het water te lang ‘hangen’ waardoor er waterkringen ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Droogkamer voor tapijten

Na het wassen en het centrifugeren is het vloerkleed droog voor 95 tot 98%. De laatste paar procenten van het drogen doen we met onze droogkamer met de juiste luchtvochtigheid, temperatuur en luchtverplaatsing. Met warmte en luchtverplaatsing drogen we gecontroleerd in 12 tot 24uur het vloerkleed.

De vloerkleden hangen in deze periode mooi uit zodat ze kurkdroog naar de nabehandeling en nacontrole kunnen.

Bereken direct je prijs

Het professioneel reinigen van jouw tapijt

Ons reinigingsproces om jouw vloerkleed weer schoon & fris te laten zijn

1

Meten & controleren

De eerste stap in het vloerkleed reinigingsproces. Bij ontvangst worden de vloerkleden gecontroleerd op bijzonderheden en nagementen.
2

Mechanisch kloppen

Een van de belangrijkste stappen in de reiniging: de grote mattenklopper. We zorgen ervoor dat alle zand, vuil en gruis uit het vloerkleed wordt geklopt.
3

Voorwas

Afhankelijk van de mate en type vuilheid wassen we een vloerkleed voor. Op deze manier kan het vloerkleed al goed ingeweekt zijn voor de hoofdwasfase.
4

Hoofwas

Een belangrijke stap van het wasproces: de hoofdwas. Het weefsel, stof en type vuilheid bepalen het juiste en benodigde reinigingsmiddel. Met zachte borstels wordt het vloerkleed gereinigd.
5

Centrifugeren

Na het wassen wordt het vloerkleed in stappen gedroogd. We beginnen met centrifugeren. Na centrifuge kan het vloerkleed op de juiste manier en duur verder drogen.
6

Droogproces

In een aparte droogruimte droogt het vloerkleed op de juiste temperatuur en luchtvochtigheid optimaal verder. Dit zorgt voor het beste resultaat.
7

Eindbehandeling & nacontrole

Het vloerkleed voor een laatste keer geïnspecteerd. Na de controle wordt de gewenste eindbehandeling uitgevoerd.
8

Inpakken

In deze stap wordt het vloerkleed klaar gemaakt voor transport. Op verzoek wordt het vloerkleed geseald voor bijvoorbeeld opslag.

Waarom kiezen voor schoonvloerkleed.nl?

Honderden reviews van echte klanten

Veel van onze klanten hebben ons beoordeeld met 5 sterren. Op klantenvertellen, Google reviews vind je onze reviews en beoordelingen terug. De gemiddelde beoordeling ligt op 4.3.

100% vloerkleden-specialist

Waar andere bedrijven vloerkleden ‘erbij’ doen is het ons specialisme. We reinigen als enige specialist in Nederland. We hebben alle soorten en typen vloerkleden al een keer mogen reinigen.

Eigen ophaal- & brengservice door het land

We hebben een eigen ophaal- & brengservice door het hele land. Hierdoor zijn we flexibel en kunnen we onze ophaal- en terugbreng-momenten goed afstemmen op jouw ritme.

Voor consumenten & zakelijke klanten

Onze locaties maken het mogelijk dat we zowel voor consumenten als voor grote zakelijke opdrachtgevers (bulk) kunnen werken. Geen opdracht is te klein of te groot.

100% beste prijsgarantie

We zien onszelf als dë vloerkleedreiniginsspecialist van Nederland met de beste prijs-kwaliteitsverhouding daarom durven wij een beste prijsgarantie af te geven. Ergens goedkoper? Laat het ons weten.

Alles online geregeld! (Bellen mag hoor)

Je kunt alles online regelen, van ophaaldag tot veilige iDeal-betaling. We zijn de enige waar je online een offerte kunt aanvragen omdat we geloven dat wij de scherpste prijs hanteren.

30 jaar ervaring als specialist

We zijn al meer dan 30 jaar actief in Nederland als vloerkleed-specialist. Geen enkel vloerkleed heeft nog geheimen voor ons :). Wij passen onze methodes aan op de huidige trends.

Vriendelijk voor mens, dier & milieu

We werken alleen met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen die zowel voor mens en dier veilig zijn zodat je na een vloerkleedreiniging veilig gebruik maakt van je vloerkleed.

Tevreden klanten - Prijs professioneel laten reinigen van tapijten

Ik heb zeer goede ervaring met ChemDry Tapiclean. Het tapijt werd zoals afgesproken op gehaald en ook bij terug brengen zoals afgesproken. Je krijgt op tijd een mail wanneer zij ophalen of brengen.
Het tapijt is goed gereinigd, wij zijn zeer tevreden.

Jose mullendersBerg en terblijt

Snel netjes en schoon
Let wel ik heb een WIT kleed met vlekken en bel voor een afspraak en krijg een week
leter thuis bezorgd een prachtig wit kleed terug zonder 1 vlek!
Super dus!!!

AnnetEindhoven

Supersnelle service

Met ons eigen adviesteam kunnen we snel jouw vragen beantwoorden en offertes aanbieden. Ook in de avonduren.

Eigen ophaal- & brengservice

Binnen 1 week jouw vloerkleed weer schoon en lekker fris in je eigen woonkamer terug. Bel ons voor de mogelijkheden.

Actief door heel Nederland

We zijn door heel Nederland actief. Binnen 1 week is jouw vloerkleed weer bij je terug.

Online plannen en afrekenen

Je kunt zelf online je ophaal- & afhaal bezorgmoment plannen. Natuurlijk mag je ook online via iDeal of bij de chaffeur betalen.

Vraag direct een gratis offerte aan voor je tapijt schoon te maken (in 1 minuut geregeld)